Reţeta zilei – Ruladă de legume cu bacon

117

Ingrediente:

1 legătură zarzavat,

2 cepe,

4 castraveţi,

4 felii de carne de vită,

sare,

piper,

1 lingură muştar,

8 felii bacon,

2 linguri ulei,

1 lingura bulion,

1 lingura boia,

1 lingura făină,

200 ml vin roşu,

400 ml supă de carne,

2 linguri unt

Mod de preparare:

Se taie zarzavatul cuburi, se toacă ceapa mărunt, castraveţii se taie beţişoare. Carnea se sărează, se piperează, apoi se unge cu un strat subţire de muştar. Se aşează câte 2 felii de bacon, peste carne, apoi castraveţii şi felii de ceapă. Se rulează strâns, apoi se prăjesc în uleiul încins. Se prăjeşte ceapa tocată, zarzavatul de supă şi bulionul. Se adaugă boiaua, făina, apoi se stinge cu 100 ml vin roşu. Se lasă totul să dea în clocot, apoi se adaugă ruladele, sarea şi piperul. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă la înăbuşit. Se toarnă supa din când în când, apoi se mai toarnă 100 ml vin şi se mai lasă la înăbuşit 20 de minute. Untul se înglobează la sfârşit, în sos.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here