Reţeta zilei – Ruladă de carne tocată

282

Ingrediente: 800 g carne tocată, 200ml supă concentrată, 3 morcovi, 3 linguri pesmet, 2 linguri verdeaţă, 1 lingură unt topit, 1 ceapă albă, 1 legătură de ceapă verde, 1 fir de praz, 1 ou, 1 legătură de tulpini de ţelină, sare, piper.

Mod de preparare: Se curăţă toate verdeţurile şi ceapa albă. Ceapa albă se taie mărunt şi se căleşte în unt. Se adaugă apoi pesmetul, se amestecă bine şi se stinge cu supă, lăsându-se să fiarbă la foc mocnit timp de aproximativ 10 minute. Carnea tocată se amestecă cu oul şi cu ceapa călită, se amestecă bine, se condimentează şi apoi i se dă o formă de ruladă. Împrejurul ei se vor aşeza ceapa verde, prazul şi tulpinile de ţelină tăiate rondele. Se înveleşte totul într-o folie de aluminiu, se înţeapă şi se dă la cuptorul încălzit puţin în prealabil. Se lasă la cuptor timp de o oră, apoi se scoate şi se serveşte fierbinte cu legume fierte pe abur.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here