Reţeta zilei – Ruladă de biscuiţi

114
Ingrediente:
– biscuiţi 250g, margarină 150g, rahat 250g, nuci uscate şi mărunţite 100g, fructe confiate 150g, rom 1 lingură, zeamă de la o lămâie, coaja de la o lămâie, cacao 3 linguri, stafide 2 linguri, gelatina(facultativ) 2 foi, zahăr pudră 2 linguri.

Mod de preparare:
Foile de gelatină se topesc în 50ml apă caldă la foc mic, se adaugă rahhatul tăiat în bucăţele mici şi se lasă la topit, după care se adaugă cacao, nuca mărunţită, fructele confiate, coaja de lămaie. Toate acestea se amestecă până se obţine o pastă moale în care se încorporează margarina; se ia de pe foc şi se adaugă biscuiţii sfărâmaţi şi se omogenizează bine compoziţia. Se întinde o hârtie pergament se umezeşte cu puţină apă, iar pe acest pergament se toarnă compoziţia şi se modelează sub formă de cilindru. Se păstrează la rece timp de 12 ore după care se îndepărtează hârtia pergament, se presară rulada cu zahăr pudră şi cacao.
Se serveşte feliată fiind un excelent desert pentru zilele de post!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here