Reţeta zilei – Ruladă cu nucă

465

Ingrediente:

3 ouă, 280 g zahăr pudră + 4 linguri zahăr pudră, 400 g nucă, 4 linguri cacao, 200 g margarină pentru creme.

Mod de preparare:

Se bat albuşurile spumă cu zahărul pudră, apoi încorporezi nuca prăjită şi măcinată şi cacaua.

Întinzi compoziţia pe o folie de plastic sau aluminiu unsă cu margarina pentru creme şi pudrată cu zahăr.

Între timp, faci crema: pui gălbenuşurile la fiert în apă clocotită cu puţin oţet.

Până fierb gălbenuşurile, freci margarina cu cele 4 linguri de zahăr pudră.

Scoţi gălbenuşurile fierte, le laşi să se răcească, apoi le dai pe răzătoarea mică şi le amesteci cu margarina pentru creme, frecată bine cu zahărul, întinzi crema obţinută peste foaia de nucă şi rulezi cu atenţie, fără să prinzi folia de plastic.

Dai rulada la frigider pentru 2-3 ore.

Este o ruladă delicioasă şi foarte uşor de pregătit cu diverse ocazii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here