Reţeta zilei – Ruladă cu mere

426

Ingrediente:

1 cub drojdie

1 pachet margarină

300 ml apă (plată sau minerală) călduţă,

sare (un vârf de linguriţă),

4 căni făină,

Umplutura:

3 kg mere,

zahăr,

scorţişoară,

puţin ulei,

ulei pentru tăvi şi pentru uns ruladele

Mod de preparare:

Merele rase se amestecă cu zahăr după gust, şi se pun la călit în puţin ulei până scade zeama merelor. Când s-au răcit se adaugă scorţişoara. Coca se pregăteşte astfel: într-un castron se pus 2 căni de făină, sarea şi margarina, se frământă puţin, apoi se pune cubul de drojdie dizolvat în apă. Se mai adaugă făină până se formează o cocă moale. Se pune castronul puţin la rece în frigider, după care se împarte coca în guguloaie. Se întind bine cu sucitorul, se unge foaia cu puţin ulei şi se presară merele călite. Se rulează şi se pune rulada în tava unsă cu ulei. După care se pun la cuptor, la foc potrivit spre mare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here