Reţeta zilei – Ruladă cu mere şi mentă

227

retetaIngrediente umplutură:

* 6 mere galbene

* 3 linguri gris

* 2 linguri zahăr

* mentă

* scorţişoară

Pentru blat:

* 6 ouă

* 6 linguri făină

* 6 linguri ulei

* 6 linguri zahăr

* 2 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Razi merele direct în tava de la cuptor, unsă în prealabil cu puţin ulei.

2. Presari peste ele scorţişoară şi mentă, după gust, zahărul şi grisul.

3. Baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul şi baţi până se topeşte.

4. Adaugi treptat gălbenuşurile bătute cu uleiul şi încorporezi uşor făina, amestecând de jos în sus.

5. Torni compoziţia peste mere şi coci, la foc mic, timp de 30 de minute, până se rumeneşte blatul.

6. Scoţi tava din cuptor şi laşi 5 minute să se răcească.

7. Aşezi un prosop curat pe masă, îl acoperi cu hârtie de copt şi presari pe toată suprafaţa zahăr pudră.

8. Răstorni tava pe hârtia de copt, rulezi şi o laşi să se răcorească învelită în prosop.

9. După ce s-a răcit o tai felii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here