Reţeta zilei – Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză

473

Ingrediente:

6 roşii, 100g de ciuperci, 2 ouă, ulei, o linguriţă de muştar, o lingură cu zeamă de lămâie, pătrunjel verde sau mărar verde tocat, sare, piper, după gust.

Mod de preparare:

Roşiile spălate se scobesc de miez nu prea aproape de pieliţă. Se presară cu puţină sare şi se lasă cu gura în jos, ca să se scurgă zeama. Între timp, se fierb ciupercile (în apa de fiert se adaugă zeama de lămâie, ca să nu se înnegrească acestea), iar din gălbenuşurile de ou (un ou se fierbe şi se foloseşte gălbenuşul fiert), muştar şi ulei se prepară maioneza.

Se amestecă ciupercile răcite şi tăiate mărunt cu maioneza, se adaugă pătrunjel sau mărar tocat mărunt, apoi sare şi piper după gust. Cu această compoziţie se umplu roşiile, apoi se şterg pe deasupra şi se aşează fiecare roşie pe câte o frunză de salată verde.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here