Reţeta zilei – Pui ţărănesc cu roşii şi smântână

137

Ingrediente:

1 pui, 500g ceapă, 100g unt, 1 legătură de mărar, 1 ceaşcă smântână, 1 ceaşcă supă, 1 kg de roşii mai tari, 1 lingură făină, sare, piper.

Mod de preparare:

Puiul se taie bucăţi, se sărează, piperează şi se trece prin făină, apoi se pune la prăjit în unt încins. După ce s-a rumenit puiul se scoate şi se adaugă ceapa tocată mărunt până se colorează, se stinge cu supă, se lasă la fiert încă 2-3 min. Roşiile se toacă mărunt se pun peste ceapă şi carne timp de 1 jumătate de oră. Se adaugă mărarul tocat mărunt frecat cu smântână. Când e gata se amestecă cu puiul. Se serveşte cu mămăligă caldă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here