Reţeta zilei – Pui înăbuşit cu vin

424

Ingrediente:

1 kg carne de pui (de preferat pulpe superioare fără piele), 1 ceapă mare, 2-3 roşii din conservă, 2 căţei usturoi, 3 fire cimbru uscat, 1 foaie de dafin, 100 ml vin alb sec sau demisec, 1 vârf linguriţă turmenic, 2 linguri ulei, sare, piper.

Mod de preparare:

În uleiul încins călim ceapa tocată mărunt cu puţină sare până se înmoaie.Se adaugă vinul, dafinul şi cimbrul şi lăsăm să fiarbă puţin. Adăugăm roşiile rupte cu furculiţa, usturoiul si turmenicul . Lăsăm să mai fiarbă 1 minut.Stingem totul cu 2 căni de apă, adăugăm sare şi piper după gust şi apoi adăugăm carnea. Când începe să fiarbă, dăm focul la mic, şi lăsăm 1 oră. Nu e nevoie să amestecaţi, dar spumaţi cam după 15 minute de fiert. La final gustaţi de sare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here