Reţeta zilei – Pui cu conopidă

176

O conopidă mare, sare, 1 pui, 1 lingură bulion, 1 ceaşcă ulei, verdeaţă. Se fierbe conopida în apă cu sare şi se scoate după 10 min. Se desface în buchete mici şi se lasă pe o farfurie.Puiul se taie bucăţi.

Se sărează puţin şi se pun bucăţile la prăjit în ulei încins.
Când carnea s-a prăjit, se lasă în cratiţă şi se pune deasupra o cană de apă caldă sau de supă de zarzavat.
Se acoperă cratiţa şi se fierbe carnea până când intră furculiţa cu uşurinţă în ea.
Atunci se adaugă bulionul desfăcut în puţin sos în care se face mâncarea şi conopida.
Se sărează mâncarea după gust şi se lasă să mai fiarbă 15 min.
Se presară verdeaţă tocată şi se serveşte caldă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here