Ingrediente:
500 g pui
2 liguri de ulei (de măsline)
75 ml smântână de frişcă
1 ceapă medie
1 căţel de usturoi
1 conservă de 450 g de ciuperci
1 lingură de zeamă de lămâie
sare, piper
Mod de preparare:
Se spală puiul, se freacă cu puţină sare şi piper şi se taie în fâşii de 5 cm lungime şi 1 lăţime. Se curăţă ceapa şi se taie cubuleţe. Usturoiul se pisează.
Se căleşte ceapa cu usturoiul într-o lingură de ulei şi puţină apă. Se adaugă ciupercile cu puţină zeamă (2–4 linguri) şi se lasă 5 minute, amestecându-se din când în când. Se pun deoparte şi se păstrează calde.
Se încinge uleiul rămas şi se prăjeşte puiul. Se lasă să se rumenească. Se adaugă peste pui smântâna şi amestecul de ciuperci. Se mai lasă pe foc până dă în clocot. Se serveşte cald alături de paste sau cartofi.