Reţeta zilei – Pui cu ciuperci şi smântână

423

Ingrediente:

500 g pui

2 liguri de ulei (de măsline)

75 ml smântână de frişcă

1 ceapă medie

1 căţel de usturoi

1 conservă de 450 g de ciuperci

1 lingură de zeamă de lămâie

sare, piper

Mod de preparare:

Se spală puiul, se freacă cu puţină sare şi piper şi se taie în fâşii de 5 cm lungime şi 1 lăţime. Se curăţă ceapa şi se taie cubuleţe. Usturoiul se pisează.

Se căleşte ceapa cu usturoiul într-o lingură de ulei şi puţină apă. Se adaugă ciupercile cu puţină zeamă (2–4 linguri) şi se lasă 5 minute, amestecându-se din când în când. Se pun deoparte şi se păstrează calde.

Se încinge uleiul rămas şi se prăjeşte puiul. Se lasă să se rumenească. Se adaugă peste pui smântâna şi amestecul de ciuperci. Se mai lasă pe foc până dă în clocot. Se serveşte cald alături de paste sau cartofi.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here