Reţeta zilei – Prăjitură cu prune şi pere

103

Ingrediente:

Blat

5 ouă

5 lg zahăr

5 lg făină

răzătură de lămâie

300 gr zahăr

100 gr unt

pere

prune

100 gr zahăr

100 gr nucă

Mod de preparare:

Zahărul se pune într-o cratiţă cu 50 ml apă şi se ţine pe foc până începe să se caramelizeze. Se adaugă untul şi se dă deoparte amestecând continuu până ce untul se dizolvă obţinând un sos fin. Se răstoarnă în tava de copt punând peste el perele curăţate şi prunele jumătăţi.

Peste fructe adăugăm blatul care se prepară astfel:ouăle se separă, albuşurile se bat spumă cu 3 lg de zahăr şi gălbenuşurile cu restul. Se amestecă uşor şi se cerne deasupra făina. Compoziţia se amestecă uşor până se încorporează toată făina.

Se introduce la cuptor până ce blatul devine auriu. Prăjitura se lasă să se răcească după care se răstoarnă pe un platou. Se porţionează şi se decorează cu nuca caramelizată.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here