Ingrediente:
Blat
5 ouă
5 lg zahăr
5 lg făină
răzătură de lămâie
300 gr zahăr
100 gr unt
pere
prune
100 gr zahăr
100 gr nucă
Mod de preparare:
Zahărul se pune într-o cratiţă cu 50 ml apă şi se ţine pe foc până începe să se caramelizeze. Se adaugă untul şi se dă deoparte amestecând continuu până ce untul se dizolvă obţinând un sos fin. Se răstoarnă în tava de copt punând peste el perele curăţate şi prunele jumătăţi.
Peste fructe adăugăm blatul care se prepară astfel:ouăle se separă, albuşurile se bat spumă cu 3 lg de zahăr şi gălbenuşurile cu restul. Se amestecă uşor şi se cerne deasupra făina. Compoziţia se amestecă uşor până se încorporează toată făina.
Se introduce la cuptor până ce blatul devine auriu. Prăjitura se lasă să se răcească după care se răstoarnă pe un platou. Se porţionează şi se decorează cu nuca caramelizată.