Reţeta zilei – Prăjitură cu gem

417
Ingrediente:
2 căni făină, 1 cană zahăr, 1/2 cană ulei, 2 linguri cacao, 1 cană apă, 2-3 linguri nuci tăiate, 1 linguriţă bicarbonat, puţină sare, 1 borcănel gem,1 plic nucă de cocos.

Mod de preparare:
Topeşti zahărul în apă, adaugi făina, uleiul, bicarbonatul stins, sarea, cacaoa, nucile.
Compoziţia obţinută o torni într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină, apoi întinzi gemul şi presari nuca de cocos şi dai prăjitura la cuptorul încins.
Nu deschizi cuptorul cel puţin 30 de minute.
Când este coaptă, stingi focul şi o mai laşi în cuptor încă 10 minute, cu uşa întredeschisă.
Astfel, prăjitura nu se va lăsa şi va rămâne pufoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here