Reţeta zilei – Prăjitură cu brânză şi espresso

618
Ingrediente folosite
11/2 ceaşcă de biscuiţi integrali pisaţi, 2linguriţe cu esenţă de migdale, 6linguri cu unt topit, 1 tabletă de ciocolată amăruie, 750 g cremă de brânză, 3 ouă, 2/3 ceaşcă de zahăr, 1/3 ceaşcă de lapte, 2 linguriţe de pudră instant de espresso, coaja de la o lămâie

Mod de preparare
Pregăteşte cu câteva ore înainte următorul aluat: amestecă biscuiţii pisaţi cu esenţa de migdale şi untul topit. Tapetează apoi o formă pentru prăjituri cu această compozitie. Încălzeşte cuptorul la 230 de grade Celsius. Într-un alt vas, la foc mic, topeşte 6 pătrăţele de ciocolată amăruie, amestecând mereu. Într-un vas mai mare, amestecă, utilizând un mixer, crema de branza până devine pufoasă. Adaugă ciocolata topită, ouăle, zahărul, laptele şi cafeaua, amestecând până la omogenizare. Poţi creşte viteza mixerului, amestecând timp de 3 minute.
Toarnă compoziţia cu cremă de brânză în forma tapetată deja cu amestecul de biscuiţi pisaţi. Ţine prăjitura la cuptor timp de 45 de minute. După ce este gata şi s-a mai răcit, pune-o acoperită la frigider cel puţin 4 ore.
Înainte de a o servi, rade ciocolată deasupra şi coaja de lămâie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here