Reţeta zilei – Prăjitură cu biscuiţi şi cafea

659

Ingrediente:

24 biscuiţi populari, 1 ou, 60 gr unt de masă, 1 pahar cafea lichidă, tare, 7 linguriţe cu zahăr pudră, ciocolata răzuită pentru ornate.

Mod de preparare:

Scoateţi untul din frigider cu o jumătate de oră înainte de a începe prepararea reţetei.

Separaţi albuşul de gălbenuş. Bateţi albuşul spumă. Amestecaţi gălbenuşul cu zahărul pudră şi cu untul astfel încât să obţineţi o compoziţie omogenă şi fină.

Adăugaţi treptat albuşul.

Înmuiaţi biscuiţii unul câte unul în cafea însă nu-i înmuiaţi prea tare pentru a nu se rupe.

Aşezaţi un strat de 4 biscuiţi, unul lângă altul, pe un platou, aşezaţi deasupra puţină cremă, apoi un alt strat de biscuiţi şi cremă. Repetaţi operaţiunea până terminaţi.

La final, presăraţi nişte ciocolată rasă şi daţi la frigider pentru două ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here