Ingrediente:
Pentru foile de plăcintă:
500 g de făină
15 linguri de apă
15 linguri de ulei
sare
Pentru umplutură:
500 g spanac congelat sau 800g spanac proaspăt
o cutie de ciuperci
1 morcov
o ceapă de mărime medie
3 ouă
sare, piper după gust
Mod de preparare:
Cum preparăm foile de plăcintă: Se amestecă făina cu apă şi uleiul şi se face o cocă consistentă, apoi se împarte în două jumătăţi egale. Dacă doriţi să economisiţi timp puteţi folosi foi de plăcinte din comerţ.
Într-o tigaie cu ulei se căleşte ceapa, apoi se adaugă spanacul congelat, morcovul şi ciupercile tăiate felii şi se adaugă sare după gust. (Dacă aveţi spanac proaspăt, mai întâi îl fierbeţi 7 min într-un vas cu apă, îl lăsaţi să se scurgă şi îl tocaţi)
Într-un vas se sparg 3 ouă, peste care se adaugă compoziţia de legume călite din tigaie, sarea, piperul şi se amestecă bine.
Întindeţi o foaie de plăcintă, puneţi umplutura într-un strat uniform, apoi acoperiţi cu a doua foaie de plăcintă.
Plăcinta se coace în cuptor timp de 35 de minute, la temperatura de 200 C.