Reţeta zilei – Plăcintă cu spanac şi ciuperci

692

placintaIngrediente:

Pentru foile de plăcintă:

500 g de făină

15 linguri de apă

15 linguri de ulei

sare

Pentru umplutură:

500 g spanac congelat sau 800g spanac proaspăt

o cutie de ciuperci

1 morcov

o ceapă de mărime medie

3 ouă

sare, piper după gust

Mod de preparare:

Cum preparăm foile de plăcintă: Se amestecă făina cu apă şi uleiul şi se face o cocă consistentă, apoi se împarte în două jumătăţi egale. Dacă doriţi să economisiţi timp puteţi folosi foi de plăcinte din comerţ.

Într-o tigaie cu ulei se căleşte ceapa, apoi se adaugă spanacul congelat, morcovul şi ciupercile tăiate felii şi se adaugă sare după gust. (Dacă aveţi spanac proaspăt, mai întâi îl fierbeţi 7 min într-un vas cu apă, îl lăsaţi să se scurgă şi îl tocaţi)

Într-un vas se sparg 3 ouă, peste care se adaugă compoziţia de legume călite din tigaie, sarea, piperul şi se amestecă bine.

Întindeţi o foaie de plăcintă, puneţi umplutura într-un strat uniform, apoi acoperiţi cu a doua foaie de plăcintă.

Plăcinta se coace în cuptor timp de 35 de minute, la temperatura de 200 C.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here