Reţeta Zilei – Plăcintă cu dovleac

209
Ingrediente:
Aluat: 1pahar(200ml) borş,1pahar ulei, 1pahar zahăr, 50gdrojdie, făină cât cuprinde pentru a se întinde două foi.

Umplutura: 2kg dovleac (curăţat) 2 linguri ulei sau margarină, 100g zahăr, 200g nuci sfărâmate cu sucitorul,1 lingură scorţişoară
Mod de preparare:
Preparare: dovleacul curăţat de coajă şi seminţe se dă pe răzătoarea marea şi se pune la călit cu margarina sau uleiul şi zahărul. Se fierbe până se face ca un gem legat. Când este rece se amestecă cu nucile şi cu scorţişoara.
Aluatul se împarte în două, se întinde o foaie, se pune în tava unsă şi tapetată cu făină sau tapetată cu hârtie specială pentru cuptor. Se pune umplutura şi apoi a doua foaie. Se coace la foc potrivit. Este foarte bună, încercaţi şi o să vă convingeţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here