Reţeta zilei – Plăcintă cu brânză dulce de vaci

231

retetaIngrediente:

500 g brânză de vaci

4 ouă

4-5 linguri zahăr

1 zahăr vanilinat

coaja rasă de la 1 lămâie

un praf de sare

2 linguri de smântână, 1 ou şi 1 linguriţă zahăr de pus pe deasupra

400 g foi de plăcintă

Mod de preparare:

Dacă nu doriţi să folosiţi aluat congelat puteţi să îl pregătiţi dumneavoastră, însă şi cel din comerţ este foarte bun.

Se dezgheaţă aluatul de foi de plăcintă şi se întinde pe planşetă. Brânza de vaci se amestecă foarte bine cu ouăle, zahărul, zahărul vanilinat şi sarea. Se adaugă apoi coaja rasă de lămâie.

Se unge tava cu un pic de ulei şi se aşează trei foi de plăcintă unse cu puţin ulei. Peste ele turnăm o jumătate din umplutură, mai punem 2 foi apoi restul de compoziţie li acoperim cu încă 2 foi. Batem un ou cu 2 linguri de smântână şi o linguriţă de zahăr şi turnăm peste plăcintă.

Introducem tava în cuptor unde plăcinta cu brânză dulce de vaci se ţine cam 40 minute la un foc potrivit.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here