Reţeta zilei – Pilaf cu praz şi măsline

122

retetaIngrediente: 1 ceapă, 2-3 bucăţi de praz (partea albă), 1/2 cană de orez, 200 g măsline (negre, verzi sau amestecate), ulei pentru călit ceapa, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: se căleşte ceapa câteva minute. Adăugăm bucăţile de praz şi le călim 2-3 minute, după care adăugăm orezul şi acoperim cu apă. Lăsăm tigaia acoperită pe aragaz, la foc mic, amestecând des cu o lingură de lemn, ca să nu se lipească orezul. Când orezul este aproape fiert, adăugăm măslinele. Putem folosi pentru această reţetă de post măsline negre sau verzi, sau chiar o combinaţie, cu sau fără sâmburi. Sunt bune şi gustoase şi măslinele verzi cu gogoşari sau măslinele umplute de orice fel. Avem grijă că, dacă folosim măsline sărate, să nu mai adăugăm foarte multă sare la mâncare. Când orezul este fiert, luăm tigaia de pe aragaz.

Pilaful cu praz şi măsline se serveşte cald, cu puţin piper presărat pe deasupra şi castraveciori muraţi. Este o reţetă de post foarte gustoasă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here