Reţeta zilei – Pilaf cu praz şi măsline

612

retetaIngrediente:

1 ceapă, 2-3 bucăţi de praz (partea albă), 1/2 cană de orez, 200 g măsline (negre, verzi sau amestecate), ulei pentru călit ceapă, sare şi piper după gust.

Mod de preparare:

Se fierbe orezul în apă şi se lasă jumătate de oră deoparte. Se spală prazul şi se curăţă, apoi se taie bucăţi lungi de 5-6 cm. Se toacă ceapa mărunt. Se căleşte ceapa câteva minute, se adaugă bucăţile de praz şi se lasă 2-3 minute, după care se adaugă orezul şi se acoperă cu apa. Proporţia orez/apă este de 1/4. Se lasă tigaia acoperită pe aragaz, la foc mic, amestecând des cu o lingură de lemn. Când orezul este aproape fiert, se adaugă măslinele. Dacă folosiţi măsline sărate, nu mai adăugaţi foarte multă sare la mâncare. Pilaful cu praz şi măsline se serveşte cald, cu puţin piper presărat pe deasupra şi castraveciori muraţi. Este o reţetă de post foarte gustoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here