Reţeta zilei – Peşte marinat

456

Ingrediente:

peste (nisetru, crap, şalău, ştiucă, etc.), sare, piper, făină, ulei, sos marinat, morcovi, pătrunjel, ceapă, bulion roşii, oţet slab, zahăr, condimente

Mod de Preparare:

Peştele curăţat se sărează, se presară cu piper, se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei. După ce se răceşte se toarnă peste el sosul marinat preparat astfel: se curăţă şi se spală 2-3 morcovi, 1 pătrunjel, 2-3 cepe, se taie în felii subţiri sau pai, se pun într-o cratiţă, se adaugă 3-4 linguri de ulei şi se rumenesc uşor timp de 10-15 minute. Apoi se adaugă în cratiţă un pahar de bulion de roşii şi condimente ca foi de dafin, piper, 3-5 bucăţi de cuişoare. Se acoperă cu capac şi se fierbe înăbuşit 15-20 minute. Se toarnă apoi în cratiţă 1/2 pahar de oţet slab, 1-1 1/2 pahare supă de carne sau apă, se mai dă un clocot, se drege cu sare şi zahăr, după gust, şi se lasă să se răcească.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here