Ingrediente:
peste (nisetru, crap, şalău, ştiucă, etc.), sare, piper, făină, ulei, sos marinat, morcovi, pătrunjel, ceapă, bulion roşii, oţet slab, zahăr, condimente
Mod de Preparare:
Peştele curăţat se sărează, se presară cu piper, se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei. După ce se răceşte se toarnă peste el sosul marinat preparat astfel: se curăţă şi se spală 2-3 morcovi, 1 pătrunjel, 2-3 cepe, se taie în felii subţiri sau pai, se pun într-o cratiţă, se adaugă 3-4 linguri de ulei şi se rumenesc uşor timp de 10-15 minute. Apoi se adaugă în cratiţă un pahar de bulion de roşii şi condimente ca foi de dafin, piper, 3-5 bucăţi de cuişoare. Se acoperă cu capac şi se fierbe înăbuşit 15-20 minute. Se toarnă apoi în cratiţă 1/2 pahar de oţet slab, 1-1 1/2 pahare supă de carne sau apă, se mai dă un clocot, se drege cu sare şi zahăr, după gust, şi se lasă să se răcească.