Reţeta zilei – Paste cu praz şi dovlecei

217

retetaIngrediente:

– 400g paste

– 2 fire mici de praz

– 2-3 dovlecei mici

– 300g ciuperci asortate

– 3 linguri ulei de măsline

– 2 linguriţe busuioc (de preferinţă proaspăt)

– 3-4 căţei de usturoi

– ½ cană de apă

– sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Am pus la încins uleiul, am feliat subţire prazul şi l-am călit în ulei 1-2 minute. Am adăugat apoi dovlecelul, tăiat de asemenea felii subţiri şi le-am călit împreună cam 1 minut. Apoi am pus usturoiul feliat, sarea, piperul, busuiocul, am adăugat ciupercile şi apa şi am amestecat bine. Am lăsat amestecul pe foc până s-a înmuiat dovlecelul. Pastele le-am fiert în multă apă cu sare (1 litru de apă la 100g de paste, sarea o punem numai când apa începe să fiarbă, tot atunci punem şi pastele. Pentru a fi al dente le lăsăm să fiarbă cu 1 minut mai puţin decât timpul de fierbere indicat pe ambalaj) apoi le-am scurs dar nu le-am limpezit, pentru că amidonul de pe paste ajută sosul să se lipească mai bine de paste. În general, limpezim pastele cu apă rece numai când urmează să le folosim la salată. Putem chiar să punem 2-3 linguri din apa în care au fiert pastele în sosul de paste.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here