Reţeta zilei – Paste cu legume

133

Ingrediente: 700 g cartofi, 450 g paste penne, 225 g mazăre congelată, 225 g fasole verde congelată, 4 linguri ulei de măsline, 2 căţei de usturoi, 2 linguri mentă proaspătă tocată, 1-2 ardei iuţi, sare, piper, boia.

Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se spală bine şi apoi se taie bucăţi mari. Într-o cratiţă se pune apă cu un strop de ulei şi sare şi se pun cartofii la fiert, după care se scot cartofii, se scurg, şi se lasă la răcit. Se fierb apoi pastele în apă sărată şi cu un strop de ulei. Într-o tigaie se încinge puţin ulei de măsline în care se călesc fasolea verde, ardeii şi usturoiul pisat. Se călesc timp de 3-4 minute după care se adaugă cartofii mazărea decongelată, menta tocată mărunt, sarea, piperul şi dacă doriţi şi puţină boia. Se amestecă bine şi apoi se lasă la călit timp de 2 minute. între timp se verifică pastele iar dacă s-au fiert, se scurg, se clătesc puţin cu apă rece şi se amestecă cu legumele călite. Se ornează cu frunze de mentă proaspătă şi se servesc imediat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here