Reţeta zilei – Paste cu ciuperci

424

paste cu ciuperciIngrediente:

200 g ciuperci

400 g paste făinoase

100 g brânză telemea, rasă

5 linguri ulei

1 ardei gras

1 căţel usturoi

sare, piper

Mod de preparare:

1. Se pun la fiert pastele în apă cu puţină sare

2. Se spală ciupercile şi ardeiul. Se încinge uleiul, se pune ardeiul tocat fideluţă şi căţelul de usturoi, tocat foarte mărunt. Se adaugă ciupercile, pe măsură ce le tocăm. Se pune sare (nu prea multă, în special dacă brânza este sărată) şi se lasă 5 – 10 min la foc mic, să fiarbă. Se adaugă un praf de piper.

3. Se scurg pastele şi se clătesc cu apă rece. Se pun peste ciuperci şi se amestecă, adăugând şi brânza.

4. Pastele cu ciuperci se servesc calde, presărate cu parmezan şi cu sos de roşii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here