Reţeta zilei – Paste cu carne tocată

148

retetaIngrediente:

1 pungă de paste, 500 g carne tocată de vită (sau de pui), 1 ceapă, 3 căţei de usturoi, 1/2 linguriţă cu boia iute, 1 ceşcuţă de vin alb, 2 linguri cu pastă de tomate, 1 linguriţă cu unt, ulei de măsline, sare, piper.

Mod de preparare:

Pune pastele la fiert în apă cu un praf de sare şi linguriţă cu unt. Taie ceapa cât mai mărunt şi căleşte-o în ulei de măsline. Adaugă carnea tocată, un praf de sare şi lasă apoi să se înăbuşe. Din când în când, stropeşte cu vin alb. Spre final, adaugă pasta de tomate şi presară boiaua. O dai în câteva clocote, să se întrepătrundă aromele. Adaugă pastele scurse şi amestecă uşor. Potriveşte gustul de sare şi piper şi serveşte-le cu felii de roşie şi ardei ori salată verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here