Reţeta zilei – Pască

122
Ingrediente:
pentru aluat: o lingură drojdie de bere, 1 kg. făină, 8 gălbenuşuri, coajă de lămâie, o cană cu lapte dulce, 300 gr. zahăr, 200 gr. unt. Pentru umplutură: 1 kg. smântână groasă, 3 gălbenuşuri, vanilie, coajă de lămâie, 100 gr. stafide, 300 gr. zahăr, sare.

Mod de preparare:
Se frământă un aluat de cozonac, care se pune la dospit 2 ore, apoi se împarte în 2-3 părţi egale şi se întinde fiecare parte ca un sul. Cu aceasta se face coroana în jurul unei cratiţe unse cu unt. În mijlocul vasului se pune o parte din umplutură ceva mai înaltă decât aluatul. Se dă vasul la cuptor şi se coace ca orice cozonac. Din cantitatea respectivă se realizează 3-4 bucăţi de pască. Umplutura se realizează combinând zahărul, stafidele, coaja de lămâie, câteva fructe confiate, vanilia şi gălbenuşurile frecate separat cu smântâna. Când aluatul este rumenit, pasca este coaptă. Se pune peste gura cratiţei un platou, se răstoarnă pasca, apoi, cu grija, se întoarce pe o farfurie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here