Reţeta zilei – Pandişpan cu frişcă şi cireşe

138
Ingrediente:
5 ouă, 300 grame zahăr, 8 linguri de apă, 250 gr. făină, 1 pliculeţ praf de copt, cireşe din compot, 1 fiola esenţă de vanilie, 1 budincă plic, 2 plicuri frişcă.

Mod de preparare:
Zahărul împreună cu gălbenuşurile şi cele opt linguri de apă se dau la mixer 2 minute până compoziţia devine spumoasă. În compoziţia obţinută se adaugă 250 gr. făină şi praful de copt, iar la sfârşit se pun albuşurile bătute spumă.
Se unge o tavă cu margarină, se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor la temperatură moderată, cca. 25-30 de minute. Între timp se face budincă, se amestecă cu cireşele din compot (fără sâmburii) şi se pregăteşte şi frişca. Într-o tavă peste care s-a pus o folie, se toarnă siropul (zeama de la compot, esenţa de vanilie, şi puţin zahăr, plus 150 ml apă), se va pune blatul, peste el budinca, iar la sfârşit frişca.
Se taie în pătrăţele mici şi se ornează cu câte o cireaşă fiecare pătrăţel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here