Reţeta zilei – Napolitane cu nucă

146

Ingrediente: 4 foi de napolitană

Cremă: 250 gr nucă, 100 gr zahăr, 4 gălbenuşuri, 250 gr unt sau margarină, vanilie. Caramel: 200gr zahăr.

Mod de preparare: Nuca se striveşte cu merdeneaua, untul se topeşte într-un castron pe Bain Marie apoi se adaugă zahărul şi urmează gălbenuşurile. Se amestecă totul şi se lasă până se îngroaşă. Când compoziţia se îngroaşă se adaugă nuca. Separat topim zahărul (200 gr) într-o cratiţă şi turnăm peste cremă şi amestecăm rapid. Crema fierbinte se adaugă pe o foaie de napolitană apoi peste punem repede ce-a de-a doua foaie de napolitană şi continuăm până la a patra foaie şi se presează. Deasupra se pune o tavă cu greutate, astfel încât să obţinem o napolitană umplută uniform. Se lasă la rece pentru a putea fi porţionată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here