Reţeta zilei – Musaca de macaroane cu ciuperci

154

retetaIngrediente:

500 g macaroane fierte sau tăieţei laţi, 100 ml ulei, 200 g mazăre, 2 morcovi potriviţi, 500 g ciuperci, 1 ceapă mare, 5 căţei de usturoi, 500 g roşii, busuioc tocat mărunt, cimbru, 150 g margarină, 4 linguri făină, 8-10 măsline fără sâmburi, mărar, pătrunjel, sare, piper.

Mod de preparare:

Se fierb pastele în apă cu sare, se scurg. Se fierbe mazărea în apă cu sare, se scurge. Separat se călesc în puţin ulei morcovul ras, ciupercile şi ceapa tăiată mărunt. Se adaugă roşiile, cimbrul şi busuiocul, se condimentează cu sare şi piper după gust, şi se lasă să fiarbă totul până iese uleiul la suprafaţă. Într-o cratiţă se topeşte margarina, se căleşte în ea făina, amestecându-se permanent, până capătă culoarea aurie. Se adaugă treptat apă, amestecând cu telul ca să nu se facă cocoloaşe şi se fierbe câteva minute. Când este gata se ia de pe foc, se adaugă sare şi pătrunjel tocat. Într-o formă unsă cu ulei se pune un strat de sos, apoi în straturi alternative, macaroane şi ciuperci. De fiecare dată se adaugă mazăre şi puţin sos. Deasupra trebuie să fie macaroane acoperite cu sos. Se pun măslinele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here