Reţeta zilei – Musaca de cartofi cu ciuperci

144

retetaIngrediente: 500g cartofi, 500g ciuperci, 2 cepe, un morcov, 4 linguri de ulei, 50g margarina, 3 linguri de bulion, mărar, pătrunjel, sare, piper.

Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se fierb şi se prepară un piure moale de cartofi cu margarină, sare şi piper. Ceapa, morcovul se curăţă, se dau pe răzătoare, se călesc în ulei încins. Se adaugă ciupercile tăiate mărunt, se acoperă cu apă şi se fierb. Când a scăzut apa, se lasă să se răcească şi se trec prin maşina de tocat. Se adaugă bulionul, verdeaţa tocată mărunt, se potriveşte de sare şi piper. Se unge cu margarină o formă şi se aşează în straturi alternativ: un strat de cartofi, un strat de ciuperci. Deasupra se pune o lingură de bulion dizolvată într-o ceaşcă de apă şi verdeaţă tocată mărunt. Se lasă la cuptor la foc potrivit 30 de minute. Musacaua se poate prepara şi cu cartofii fierţi în coajă, curăţaţi şi tăiaţi rondele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here