Reţeta zilei – Musaca de cartofi cu carne, porumb şi caşcaval

240
Ingrediente:
1kg carne tocată de porc, 8 cartofi, 2 cepe, 2 morcovi, 100-150g caşcaval ras, 1 ceşcuţă boabe porumb fiert, 1 legătură pătrunjel, delikat, piper, chili, oregano.

Mod de preparare:
Într-o crăticioară se pune puţin ulei şi se acoperă fundul cratiţei cu felii de cartofi. Carnea se amestecă cu ceapă şi pătrunjelul tocate mărunt, morcovul dat de răzătoare, caşcaval ras, delikat, piper, chili şi puţin oregano. Punem şi carnea şi o întindem cât să acopere în întregime cartofii. Peste carne se pun câteva boabe de porumb fierte (se găsesc în conserve de porumb dulce fiert) şi caşcaval ras. Se acoperă cu cartofi toată carnea, cât se poate de bine. Apoi se pune şi cea de-a doua parte de carne, care se amestecă cu porumb şi caşcaval ras. Se pune şi ultima parte de cartofi şi acum o dăm la cuptor pentru 35-40 minute, la foc potrivit. Când cartofii sunt aproape făcuţi se pun cele două ouă bătute peste musaca, ouăle formează crusta. Când s-a rumenit frumos înseamnă că este gata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here