Reţeta zilei – Marinată de peşte cu oţet

509

retetaIngrediente:

1 kg peşte, 250 ml apă, 100 ml oţet, 50 ml ulei, sare, o foaie de dafin, 10 boabe piper, o ceapă (80 g), o linguriţă cu vârf sare.

Mod de preparare:

Peştele se curăţă de intestine, apoi se îndepărtează capul şi pielea. Se scot, apoi, 2 fileuri, trecând cu un cuţit bine ascuţit de o parte şi de alta a coloanei, de la coadă spre cap ca să se taie toată carnea de pe oase. Fileurile obţinute se taie în bucăţi de 4-5 cm şi se pun într-un borcan. Toate ingredientele de mai sus, ceapa tăiată în felii, apă, oţetul, uleiul, foaia de dafin, piperul, o linguriţă cu vârf de sare se pun într-o cratiţă şi se fierb în clocote 5 minute, apoi cratiţa se ia de pe foc. Când s-a răcit, se deşartă peste bucăţile de peşte şi se amestecă bine. Se lasă să se marineze 6-7 zile la rece, apoi peştele se serveşte ca fel întâi.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here