Reţeta zilei – Mâncărică de peşte cu ţelină şi roşii

467

Ingrediente:

2 rădăcini de ţelină, 500 g cartofi, 1 ceapă mare, 2 linguri untdelemn, sare, piper, 500 ml apa fiartă cu Delikat şi vin alb (250 ml + 250 ml), 1 cutie de roşii în bulion (800 g), un praf de zahăr, 400 g peşte alb dezosat, 2 linguri de mărar tocat.

Mod de preparare:

Se curăţă ţelina de coajă, se spală şi se taie felii. Se curăţă cartofii, se spală şi se taie în sferturi. Se curăţă ceapa şi se toacă. Toate legumele se călesc în untdelemn încins. Se adaugă condimentele, apă fiartă cu Delikat şi vin şi se lasă totul să fiarbă 10 minute, cu capac. Se adaugă roşiile tăiate mărunt, cu lichid cu tot, şi se lasă să fiarbă mai departe 10 minute, fără capac. Se gustă de sare şi piper. Se spală peştele, se zvântă într-un ştergar şi se taie în bucăţi potrivite. Se sărează, se piperează şi se pun să fiarbă în supă circa 5 minute. Se adaugă mărarul tocat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here