Reţeta zilei – Mâncărică de ardei copţi

219

Ingrediente:

piept de pui,

ardei gras,

ardei capia roşu,

ceapă roşie,

roşii,

1 lingură ulei,

sare,

piper,

pătrunjel,

ghimbir ras.

Mod de preparare:

Tăiaţi pieptul de pui cubuleţe, presăraţi-l cu sare şi piper şi lăsaţi-l la rece până pregătiţi legumele.

Coaceţi ardeii pe foc iute. Presăraţi-i cu sare grunjoasă, acoperiţi vasul şi lăsaţi să se răcească. Curăţaţi ardeii de coji şi seminţe, apoi tăiaţi-i fâşii.

Puneţi carnea pe foc cu o lingură de ulei şi gătiţi până îşi schimbă culoarea.

Adăugaţi ceapa tăiată peştişori şi continuaţi să gătiţi până ceapa devine aurie.

Adăugaţi roşiile tăiate şi fierbeţi până acestea formează un sos.

Puneţi ardeii şi sucul pe care şi l-au lăsat.

Potriviţi de sare, piper şi dacă vă place, puneţi şi ghimbir ras.

Lăsaţi pe foc mic până scade puţin sosul format de legume.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here