Reţeta zilei – Mâncărică cu piept de pui

465

Ingrediente:

– un piept de pui,

– 2-3 legături de ceapă verde sau o ceapă uscată,

– un fir de usturoi verde,

– puţin ghimber,

– 2 linguri de bulion,

– ulei,

– sare,

– piper,

– cimbru

– mărar

Mod de preparare:

Pieptul de pui se dezosează şi se porţionează, tăindu-se felii pe diagonală.

Se călesc 2 -3 legături de ceapă verde un fir de usturoi verde şi, opţional, puţin ghimbir, într-o crăticioară cu 2-3 linguri de ulei.

Când s-a înmuiat puţin amestecul de legume se adaugă carnea, se amestecă şi atunci când carnea s-a rumenit un pic, se stinge totul cu 2 linguri de bulion li o cană de apă.

În acest moment se dă focul mai mic, se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă să fiarbă. În timpul fierberii se verifică dacă mai este nevoie de apă şi se mai amestecă din când în când mâncarea. Când aproape s-a fiert carnea se adaugă sare, piper, cimbru şi 3 legături de mărar tocat mărunt.

Mâncarea este gata când s-a înmuiat mărarul şi s-a fiert carnea. Pofta Bună!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here