Reţeta Zilei – Mâncare de prune uscate

532
Ingrediente:
500 gr prune uscate, 30 gr orez, 1 ceapă, 50 ml ulei, 25 gr făină, 35 gr zahăr, sare.

Mod de preparare:
Prunele se spală în apă caldă, şi se pun după spălare în apă rece la fiert. Când apa a dat în primul clocot se adaugă ceapa tocată fin şi orezul. Se lasă la fiert, când orezul şi ceapa au fiert, iar prunele sunt fierte şi întregi adăugăm în ulei încins făina, apoi adăugăm în compoziţie şi lăsăm să fiarbă 5 minute. Se adaugă apoi zahăr şi sare după gust. Ca să obţinem o culoare frumoasă, luăm câteva prune mai fierte şi le pasăm, apoi le introducem în mâncare şi amestecăm uşor. Se serveşte caldă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here