Reţeta zilei – Mâncare de prune uscate

481

Ingrediente:

1 kg prune uscate

2 cepe

4 linguri de ulei

2 linguri de zahăr

2 linguri de făină

½ cană orez

sare

Mod de preparare:

Prunele se spală bine cu apă caldă şi se lasă la scurs. Se pune zahărul cu puţină apă (o lingură) pe foc şi se caramelizează. Se amestecă făina cu un pahar de apă şi cu uleiul. Se adaugă făina peste zahăr şi se lasă la fiert la foc mic până devine de consistenţa unei smântâni groase. Separat se rumeneşte ceapa. Peste ceapă se adaugă prunele peste care turnăm apa până le acoperim. Se lasă să fiarbă 4-5 minute. Din sosul în care au fiert prunele se toarnă peste sosul de făină pana se subţiază şi se omogenizează bine.

Se toarnă sosul de făină peste prune. Se mai lasă să dea în clocot 2-3 minute. Dacă vă plac sosurile dulci-acrişoare, se stoarce o jumătate de lămâie şi se mai dă într-un clocot. Se consumă caldă sau rece cu garnitură de orez.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here