Reţeta zilei – Mâncare de praz cu ţelină

1073

mancare de prazIngrediente:

1 kg praz, 1 ceaşcă ulei, 1 ceapă, 300 g măsline negre, 1 lămâie, 2 căpăţâni de ţelină, 1 legătură frunze de ţelină, 1 legătură mărar, sare, piper, 4 roşii sau bulion, 3 cartofi.

Mod de preparare:

Se curăţă prazul şi ţelina. Ceapa se căleşte în ulei încins, iar peste ea se adaugă prazul tăiat rondele, ţelina tăiată felii şi cartofii tăiaţi. Se presară sare şi piper după gust. Separat se face un sos din roşiile decojite. Cozile verzi de praz se taie mărunt împreună cu frunzele de ţelină şi se călesc în puţin ulei. Peste ele se adaugă trei ceşti de apă şi măslinele. Toate legumele sunt puse să fiarbă la foc mic. Timp de zece minute se introduce vasul la cuptor. Când compoziţia are aspect de sos, se adaugă zeamă de lămâie şi verdeaţă tocată.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here