Reţeta zilei – Mâncare de praz cu măsline

423

Ingrediente:

500-800 grame praz, trei cepe de apă (roşii), două-trei roşii (sau o lingură de paste de tomate sau roşii în bulion), doi căţei de usturoi, 200 grame măsline, o jumătate de lămâie, două linguri de suc de lămâie, pătrunjel verde, ulei, sare, piper, un pahar de vin alb.

Mod de preparare:

Curăţă ceapa şi taie-o mărunt. Pune ceapa la călit în ulei încins. Adaugă usturoiul tocat mărunt. Taie felii prazul, inclusiv frunzele. Pune-le la călit, peste ceapă. Adaugă un praf de sare. Când este bine înmuiat, adaugă roşiile tocate mare şi un pahar de vin alb.

Adaugă felii şi suc de lămâie şi lasă totul să fiarbă încet. Fierbe separat, într-un clocot, măslinele şi adaugă-le în mâncare. Potriveşte de sare şi piper. Când a scăzut bine, adaugă verdeaţă. Serveşte caldă sau rece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here