Reţeta zilei – Macrou marinat

136

Ingrediente:

3 bucăţi de macrou, 3 linguri de ulei de măsline, sare, zeamă de lămâie, o ţelină, o lămâie, două roşii, două foi de dafin, boabe de piper.

Mod de preparare:

Se spală peştele, se zvântă, se prăjeşte în uleiul încins (câte două minute pe fiecare parte) şi se condimentează cu sare şi zeamă de lămâie. Se curăţă o ţelină şi se taie felii subţiri, la fel şi lămâia. Se ia o formă şi se aşează în straturi peştele, ţelina şi lămâia. Se pun pe foc oţetul, vinul, foile de dafin şi boabele de piper. Se potriveşte de sare şi zahăr şi se lasă să dea câteva clocote. Se toarnă marinata peste peşte, se presară frunze de ţelină tăiate feliuţe şi se lasă 24 de ore la frigider.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here