Reţeta zilei – Macaroane cu ton

596
Ingrediente:
500 grame macaroane, 400 grame ton în ulei (două conserve), o lingură de bulion, o ceapă, sare şi piper, doi căţei de usturoi, 100 ml vin alb, firmituri de pâine (circa două linguri cu vârf).

Mod de preparare:
1. Fierbe macaroanele, scurge-le şi spală-le sub un jet de apă rece;
2. Răstoarnă tonul printr-o sită şi lasă uleiul să se scurgă bine. Pune tonul într-un bol, păstrează uleiul din conservă.
3. Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în uleiul din conserva de ton. Adaugă usturoiul tăiat fin, apoi bulionul şi tonul bucăţi. (Poţi folosi şi ton mărunţit şi ton bucăţi, sau îl poţi mărunţi pe cel bucăţi, după cum îţi place). Adaugă vinul şi lasă totul pe foc maxim zece minute.
4. Amestecă compoziţia de peşte cu macaroanele bine scurse. Răstoarnă totul într-un vas termorezistent, uns cu ulei, presară pe deasupra firmiturile de pâine (sau rade puţin caşcaval) şi dă totul la cuptor 15 minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here