Reţeta zilei – Leber

153
Ingrediente:
1 ficat de porc, 1-2 spline de porc, 1-2 plămâni, 1 ou, 1 căpăţână de usturoi, 2 linguri de sare, 1 linguriţă de piper măcinat, 2 foi de dafin, piper boabe,1/2 pahar de vin, maţe groase de porc.

Mod de preparare:
Mai întâi se fierb pe aragaz, la foc potrivit, ficatul, splina şi plămânii, adunând din când în când spuma de grăsime cu o spumieră. Spumiera este printre ustensilele de bucătărie cele mai folositoare.
Se trec măruntaiele fierte prin tocător sau robotul de bucătărie.
Peste acestea se pun: oul, sarea, piperul, usturoiul şi o ceaşcă din zeamă în care au fiert măruntaiele pentru tobă, dacă aţi făcut şi toba, sau apă simplă. Sfatul bucătarului: zeama în care a fiert ficatul se aruncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here