Reţeta zilei – Langoşi cu brânză şi smântână

746

Ingrediente:

1 kg făină

25 g drojdie proaspătă

1 linguriţă zahăr

1 linguriţă sare

750 ml apă minerală (poate fi 1/2 apă şi 1/2 lapte)

1/2 l ulei

200 g brânză sărată

200 ml smântână

usturoi(opţional)

Mod de preparare:

Făina se amestecă apoi cu drojdia dospită; adăugăm apoi sarea, apa (laptele) să se facă o cocă mai moale.

Se frământă foarte bine 30 minute.

Se împarte coca astfel încât să aveţi câţi langoşi doriţi să faceţi

Se lasă la cald, la dospit 15 minute.

Fiecare bucată de cocă se întinde cu sucitoarea şi se coace în tigaie în uleiul, încins în prealabil, pe ambele părţi.

Cât sunt încă calzi langoşii se ung cu smântână, se rade deasupra brânză şi se poate pune şi mujdei de usturoi (cine doreşte).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here