Ingrediente:
1 kg făină
25 g drojdie proaspătă
1 linguriţă zahăr
1 linguriţă sare
750 ml apă minerală (poate fi 1/2 apă şi 1/2 lapte)
1/2 l ulei
200 g brânză sărată
200 ml smântână
usturoi(opţional)
Mod de preparare:
Făina se amestecă apoi cu drojdia dospită; adăugăm apoi sarea, apa (laptele) să se facă o cocă mai moale.
Se frământă foarte bine 30 minute.
Se împarte coca astfel încât să aveţi câţi langoşi doriţi să faceţi
Se lasă la cald, la dospit 15 minute.
Fiecare bucată de cocă se întinde cu sucitoarea şi se coace în tigaie în uleiul, încins în prealabil, pe ambele părţi.
Cât sunt încă calzi langoşii se ung cu smântână, se rade deasupra brânză şi se poate pune şi mujdei de usturoi (cine doreşte).