Reţeta zilei – Îngheţată de vanilie cu stafide

124

Ingrediente:

6 ouă, 250 de grame de zahăr, un litru de lapte integral, seminţele de la o păstaie de vanilie, 250 de grame de smântână, 100 de grame de stafide.

Mod de preparare:

Pune laptele pe foc, împreună cu seminţele de vanilie şi lasă-l să se încingă bine. Dă-l deoparte şi lasă-l să se răcească puţin.

Bate cele şase ouă împreună cu zahărul până când acesta s-a topit complet. Foloseşte un vas care se poate pune pe foc.

Când laptele este răcorit pune-l peste ouă şi amestecă bine. Pune totul la foc mic şi amestecă încet până când crema începe să se îngroaşe. Este gata când compoziţia îmbracă lingura cu un strat subţire de cremă. Dă deoprate.

Bate smântâna bine cu mixerul, ca să se aereze. Când crema de vanilie este răcită adaugă smântâna şi amestecă totul.

Pune vasul la congelator aşa cum este. Compoziţia trebuie amestecată energic de trei ori, la interval de o oră, pentru a împiedica formarea cristalelor de gheaţă. La ultima repriză adaugă stafidele.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here