Reţeta zilei – Iahnie de fasole (de post)

216
Ingrediente:
300 g fasole boabe, 2 cepe, 1 morcov, 100 g bulion, 5 linguri ulei, 1 linguriţă boia dulce, ½ linguriţă bicarbonat de sodiu, mărar, pătrunjel, 2 foi dafin, sare, piper

Modul de preparare:
Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte, în apă rece. Dimineaţa fasolea este hidratată, iar pieliţa poate chiar să fie îndepărtată de pe boabele de fasole. Scurgem toată apa şi punem fasolea la fiert în apă rece, cu 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu. Se lasă să fiarbă 20 minute, după care se aruncă apa şi se pune din nou la fiert.
Se toacă ceapa şi morcovul şi se călesc. Se adaugă bulionul şi o linguriţă de boia şi se mai lasă pe foc 2-3 minute. Când fasolea este aproape fiartă şi a scăzut suficient, se adaugă acest amestec peste fasole, se pune piperul, frunzele de dafin şi se dă la cuptor încă aproximativ 1 oră, pentru a scădea complet. Când este gata, se presară iahnia de fasole cu pătrunjel şi mărar tocat şi se acoperă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here