Reţeta zilei – Gogoşi de cartofi

119

Ingrediente:

jumătate de kilogram de cartofi, ulei, 5 linguri de făină, marmeladă, zahăr vanilat şi sare.

Mod de preparare:

Cartofii se fierb în coajă, apoi se curăţă şi se frământă. Se adaugă făina, ulei şi sare şi se frământă ca un aluat de pâine. Coca formată se întinde şi se taie bucăţi ca pentru gogoşi. În mijlocul fiecărei bucăţi se pune puţină marmeladă, astfel încât să nu curgă.

Din aluat se taie alte bucăţi de aceleaşi dimensiuni şi forme şi se aşează deasupra celor pe care s-a pus marmelada.

Se mai lasă puţin la crescut, după care se prăjesc. Când se scot se pun pe un şervet care să le absoarbă uleiul, după care se servesc presărate cu zahăr vanilat.

Poftă bună!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here