Reţeta zilei – Gogoşi cu brânză

138

Ingrediente:

1 kg făină, 250 g zahăr, 3 ouă, 250 ml lapte dulce, 100 g margarină, 2 linguri de ulei, drojdie (o bucată de mărimea unei nuci), coajă rasă de lămâie, sare.

Mod de preparare:

Se lasă puţină făină deoparte, restul punându-se într-un vas.

Zahărul se dizolvă în laptele călduţ, iar drojdia în puţină apă rece.

Ambele lichide se toarnă peste făina din vas, după care se adaugă ouăle, margarina, coaja de lămâie şi un praf de sare. Se frământă bine, până când se încorporează toate componentele, apoi se adaugă uleiul, se amestecă bine şi se pune deasupra restul de făină.

Aluatul se frământă din nou, până începe să se umfle (să formeze bule de aer), după care se lasă la crescut, într-un vas acoperit. Când a sporit destul, se întinde o foaie potrivit de groasă şi se taie gogoşile cu marginea unui pahar.

Brânza se taie feliuţe (dacă este telemea).

Se aşează pe marginea fiecărui cerculeţ de aluat câte o bucăţică de brânză (o linguriţă – dacă este brânza dulce), apoi se pliază şi se presează, ca un pliculeţ.

Gogoşile se prăjesc în ulei încins.

Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here