Reţeta zilei – Ghiveci cu ardei şi vinete coapte

2761

Ingrediente:

12 ardei graşi, 6 roşii, 4 vinete, 4 cepe mari, 4 căţei de usturoi, 150 ml ulei, 1 legătură pătrunjel, sare.

Mod de preparare:

Coci şi cureţi vinetele şi ardeii, le rupi fâşii şi le laşi să se scurgă. Cureţi roşiile de coajă şi le tai felii. Cureţi usturoiul şi îl tai mărunt. Cureţi ceapa, o tai peştişori şi o căleşti în 100 ml ulei. Într-o cratiţă de 3 l aşezi în straturi ceapă călită, vinetele, ardeii, roşiile, şi usturoiul. Presari câte puţină sare pe fiecare strat. Deasupra torni restul de ulei şi presari pătrunjel verde tocat. Dai la cuptor până scade zeama.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here