Reţeta zilei – Ghiveci călugăresc

478

Ingrediente:

5-6 cartofi, 3 morcovi, 3 ardei graşi, 1 dovlecel, 1 conopidă, 1 varză mică, 300 g fasole verde, 1 ţelină mică, 100 ml bulion, 3 cepe, 4 roşii, 1 pahar ulei, 3 legături pătrunjel verde, sare, piper

Mod de preparare:

Curăţăm de coajă ţelina, ceapa, dovlecelul, morcovii şi cartofii, după care tăiem ceapa şi o punem la călit în ulei. Tăiem în bucăţele cartofii, dovlecelul, conopida, fasolea verde şi ardeii, iar în felii morcovii, ţelina şi roşiile. Varza o tăiem fideluţă. Pe toate acestea le adăugăm peste ceapă. Stingem totul cu apă, adăugăm sare, piper şi presărăm o parte din verdeaţă. Punem totul în cuptor timp de o oră. La urmă, presărăm pătrunjelul rămas.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here