Reţeta zilei – Gem de portocale

133

Ingrediente:

1,2 kilogram de portocale

2 lămâi

1 kilogram de zahăr

coaja de la o portocală (opţional)

Mod de preparare:

Decojiţi portocalele, îndepărtaţi-le partea albă şi tăiaţi miezul cubuleţe.

Extrageţi sucul din lămâi.

Spălaţi bine, în mai multe ape, coaja unei portocale şi tăiaţi-o fâşii subţiri.

Puneţi la fiert, într-un vas cu fund gros, portocalele, zahărul şi zeama de lămâie.

Fierbeţi la foc mic, amestecând constant, timp de aproximativ 1 oră, până când gemul se leagă.

Opţional, pentru un gust uşor amărui, adăugaţi coaja de portocală.

Mai fierbeţi încă 10-15 minute şi trageţi vasul de pe foc.

Gemul de portocale se poate consuma imediat – după răcire – sau se poate conserva.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here